HS Udvikling og Trivsel

Du er her:   Hjem > Psykoterapi > Forklaring på psykologiske retninger > Transpersonel psykologi
top
Page

Transpersonel psykologi

Trans betyder "på den anden side af", og transpersonlig refererer til, at vi forsøger at komme om "på den anden side af personligheden". Og med personligheden menes her det billede, eller de sider af os selv, som vi normalt viser omverdenen. Nogle kalder det også for vores ego - eller den maske, vi viser til omverdenen.

Vores personlighed er helt naturligt præget af de overbevisninger og roller og af den adfærd, som vi har tillært os, da vi var små. Det var nødvendigt at lære at tilpasse os kravene fra omverdenen dengang - både for at undgå at komme til skade, og for at få den kærlighed, omsorg og tryghed, som er så altafgørende for, at vi kan overleve som små. Men derved mister vi ofte os selv – eller dele af os selv. Vi  mister kontakten til den, vi er allerinderst inde og blev født som. Eller med andre ord: Vi mister kontakten til vores sjæl - eller essens eller vores inderste kerne, som nogle også kalder det. Og det kan give en følelse af uforklarlig indre uro og frustration, fordi der er uoverensstemmelse mellem det, vi er og føler dybt inde i os, og det, som vi viser udadtil.

Transpersonlig psykologi hjælper os til at genskabe kontakten med vores sjæl, vores inderste kerne eller værens-kerne. Til den, vi er født som, og til en tilstand, hvor vi bare kan VÆRE ..........

Når vi er i vores inderste kerne, vil vi opdage, at her kan vi føle frihed, fred, accept, kærlighed, venlighed og medfølelse. Og vi behøver ikke længere være optaget af at dømme hverken os selv eller andre. Vi ER bare. 

Og vi mærker, at vi faktisk er både uafhængige og forbundet med andre.

  • Uafhængige, fordi vi ikke behøver at bruge energi på at få dét hos andre, vi mangler (f.eks. kærlighed og accept) - for det er der jo allerede i os selv. Vi havde bare lukket af for det. At se dette giver en enorm frihed - frihed til bare at være, og være den, vi er inderst inde.
  • Forbundet med andre, fordi vi ikke længere bruger energi på at dømme hverken os selv eller andre. For at dømme skaber kun afstand og modstand ..... og det fremmer følelsen af ensomhed og ikke-forbundethed. Når vi derimod møder hinanden og os selv fra et åbent, kærligt og venligt sted - møder hinanden med hjertet eller sjælen - så giver det en følelse af at være forbundet.
« forrige top næste »
top
News
top
Menu
top

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login