HS Udvikling og Trivsel

Du er her:   Hjem > Stress
top
Page

Stress

Det er meget individuelt, hvordan og hvornår man oplever og mærker stress. Fordi vores nervesystem har forskellig følsomhed over for stressende faktorer. Heldigvis er stress et signal, der kan hjælpe os med at vågne op og finde en bedre balance i tingene.

Stress kan godt komme snigende, uden at vi lægger mærke til det. Det kan være, at vi bevidst eller ubevidst giver den en ekstra tand i en periode for at nå det hele. Og regner med, at det stopper nok lige om lidt, så vi igen kan få tid til at slappe af og gøre de ting, der lader os op.

Men sommetider sker det, at man bliver så opslugt af at nå tingene, at perioden bliver meget lang, og man når aldrig til at slappe af og holde pauser. Derved kommer man til at overforbruge sig selv og sine ressourcer, og det kan føles som en kamp for at overleve frem for at leve livet. Og det kan have alvorlige og langvarige konsekvenser for helbredet og livskvaliteten.

Det kan sammenlignes med en bil, der kører med speederen i bund hele tiden og uden at få fyldt brændstof på og have mulighed for pit-stop og vedligeholdelse undervejs. Det vil til sidst overbelaste motoren så meget, at den brænder sammen og ikke længere kan fortsætte.

« forrige top næste »
top
News
top
Menu
top

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login