HS Udvikling og Trivsel

Du er her:   Hjem > Drømme > Forskellige typer af drømme
top
Page

Forskellige typer af drømme

Drømme kan opdeles i forskellige typer. Her er nogle af dem.

  • Mareridt - disse er skræmmende og handler ofte om, at noget eller nogen forfølger én. Og sommetider ved man ikke, hvad eller hvem det er. Mareridtene kan godt gentage sig hen over tiden, og især hvis de gentager sig, er det en stor fordel at prøve at finde ud af, hvad det handler om og tage fat i dette. Når man har arbejdet med det, vil det pågældende mareridt ofte stoppe.

    I nogle tilfælde kan mareridtet også være reminiscenser fra tidligere chok/traumer, som har brug for at blive bearbejdet og helet. Her giver det ikke mening at forsøge at tolke på selve drømmen, men derimod at arbejde på en nænsom måde med den påvirkning, traumet har på én.
  • Afbalancerende/kompenserende drømme – hvis man f.eks. om dagen er blevet trådt på af en person og ikke fik sagt fra, kan drømmen handle om, at man giver vedkommende tørt på. Det er psykens måde at afbalancere sig selv på, så man kan føle sig bedre tilpas, når man vågner.
  • Klardrømme, lucide drømme – i disse ved man, at man drømmer og kan iagttage drømmen, mens den udspiller sig. Man har en fornemmelse af, at man faktisk er vågen og endda kan gribe ind i handlingen i drømmen.
  • Børns drømme – børn drømmer mere end voksne, og de har også mareridt. Indtil de er 3-4 år er børnene som regel ikke selv med i drømmene, da de endnu ikke er blevet så bevidste om sig selv. Se mere info under ”Børns drømme”.
  • Gentagne drømme – wake-up! Det er drømmenes måde at fortælle, at her er noget, der virkelig er vigtigt at få set på.
« forrige top næste »
top
News
top
Menu
top

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login