HS Udvikling og Trivsel

Du er her:   Hjem > Særligt sensitiv > Introvert, ekstrovert og særligt sensitiv
top
Page

Introvert, ekstrovert og særligt sensitiv

Meget overordnet kan man sige, at forskellen mellem at være introvert og ekstrovert handler om, hvad man får mest energi af, og hvordan man lader op.

  • Ekstroverte lader op og får energi af meget kontakt med andre og trives godt, når der er mange stimuli.
  • Introverte får energi og lader op ved at være alene og fordybe sig.

Det skal dog ikke forstås sådan, at introverte helst undgår kontakt med andre - tværtimod. Men det kan være på en anden måde og i mindre omfang.

Der er gennem tiden kommet forskellige tal frem for, hvor stor en del af befolkningen, der er introverte, og det ligger mellem 30-50%. Mange introverte er også særligt sensitive.

Overordnet set er 15-20% af verdens befolkning særligt sensitive. Ca. 70% af de særligt sensitive er introverte, og ca. 30% er ekstroverte.

Om man er introvert eller ekstrovert er ikke et enten-eller. Vi har faktisk begge træk, men det ene træk vil oftest være fremherskende. Man kan således godt opleve, at man i nogle sammehænge eller situationer er ekstrovert og i andre introvert. Sommetider kan der også være situationer eller relationer eller livsfaser, hvor man som introvert kommer til at fungere på en ekstrovert måde, hvis der er brug for det. Men det vil ofte opleves udmattende, hvis det sker over lang tid.

Ligeledes kan ekstroverte også have perioder, hvor der kan være brug for at trække sig tilbage og fungere mere introvert.

 

« forrige top næste »
top
News
top
Menu
top

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login