HS Udvikling og Trivsel

Du er her:   Hjem > Psykoterapi > Forklaring på psykologiske retninger > Kognitiv psykologi
top
Page

Kognitiv psykologi

Her arbejder vi meget med vores tanker, tolkninger og overbevisninger. Disse kan nemlig blive til begrænsende filtre, som vi ser både verden, andre og os selv igennem.

Begrænsende på den måde, at vi kan være tilbøjelige til at tro, at andres tanker, tolkninger og overbevisninger er de samme som vores egne. Eller at andre skal tænke, føle og handle som os selv. Og det giver ofte misforståelser, skuffede forventninger og konflikter.

Eller vi har ikke særligt høje tanker om os selv og oplever, at selvtilliden, selvværdet eller selvrespekten kan ligge på et meget lille sted. Og det går ud over livskvaliteten.

Det, vi tænker, skaber vores følelser, og følelserne vil påvirke kroppen. Tænk blot på en dejlig oplevelse og læg mærke til, at det f.eks. fremkalder en følelse af glæde, som kan mærkes i kroppen - måske som en varm og kriblende fornemmelse i hjertet eller maven. Eller tænk på noget ubehageligt. Det giver måske en følelse af frygt, som du mærker i kroppen som sommerfugle eller ondt i maven eller stivnen i kroppen.

« forrige top næste »
top
News
top
Menu
top

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login