HS Udvikling og Trivsel

Du er her:   Hjem > Psykoterapi > Forklaring på psykologiske retninger > Systemisk psykologi
top
Page

Systemisk psykologi

Her arbejder vi med vores relationer til andre og de uhensigtsmæssige roller, vi påtager os selv i relationerne. Familien er f.eks. et helt system af relationer, hvor vi indtager en bestemt rolle i systemet eller over for bestemte familiemedlemmer.

Det kan også være i andre relationer, f.eks. til kæresten, vennerne, kollegaer, medstuderende, chefen eller andre, hvor vi lige som helt automatisk kommer til at spille roller, som vi dybest set ikke har lyst til. Men det er, som om en bestemt person eller situation altid trigger dig til at påtage dig en bestemt rolle og måske føle dig lille, vred, såret eller ked af det.

Du kender måske til rollen som den flinke eller hjælperen, der altid er til rådighed for andre med omsorg og støtte? Eller måske du ofte er en slags frontkæmper, der kæmper for bedre forhold for dem, der har det svært og ikke selv kan kæmpe? Eller du er fredsskaberen, der gør alt for at skabe fred i familien, blandt kolleger eller venner? Eller er du politimanden eller dommeren, der altid prøver på at få andre til at opføre sig ordentligt?

Disse roller er der for så vidt intet forkert i - når blot vi ikke spiller dem hele tiden. Hvis vi derimod altid ER disse roller, vil det det med tiden tappe os for energi, og vi når aldrig til at drage omsorg for os selv og vores egne behov, og så bliver det problematisk.

« forrige top næste »
top
News
top
Menu
top

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login